Cumartesi, Şubat 14, 2009

Toad ve MySQL başarısı

Merhabalar,

Kuşkusuz MySQL en popüler açık kaynak kodlu veri tabanı yazılımlarının başında geliyor. Sun Microsystems'ın desteğiyle sürekli ve yüksek bir ivmeyle geliştirilmeye devam eden bu veritabanını yeni kullanmaya başlayacaklar için en korkutucu durum tabiki yönetim kısmı.
Hele birde Microsoft yazılım geliştirme araçlarının süslü dünyasında MySQL dünyasına adım atıyorsanız kullanım bir çok açık kaynak kodlu yazılımda olduğu gibi MySQL içinde kabus halini alabilir.

MySQL'i beraberinde gelen komut satırı istemcisiyle kullanmaktan sıkıldığınızda karşınıza bir çok ücretsiz alternatif yazılım çıkacaktır ama bu işi en iyi başaran firmalardan biri olan Quest, Oracle ve SQL Server için hazırladığı Toad veritabanı yönetim aracınının ücretsiz bir versiyonu olan Toad for MySQL 'le MySQL veritabanı yönetimini çocuk oyuncağı haline getirmiş durumda.

Yazılım ER-diagram, Query-builder, Knowledge Expert, kod tamamlama ve formatlama özelliğine sahip editörü ile paralı araçlara ihtiyacımız olmadığını tekrar gözler önüne sermiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder